Nieuw woonruimtebemiddelingsysteem op komst

23-01-2019 13:03

Nieuw woonruimtebemiddelingsysteem op komst (17-01-2019)

De 17 corporaties, verenigd in Holland Rijnland Wonen, gaan over naar een nieuw woonruimtebemiddelingsysteem: Huren in Holland Rijnland. De leden van HRW hebben hiermee gekozen voor een systeem van Zig, de grootste aanbieder van woonruimteverdeelsystemen in Nederland.‘Hureninhollandrijnland.nl’ wordt dé digitale plek waar woningzoekenden het aanbod van sociale huurwoningen in onze regio straks kunnen vinden. Als alles volgens planning verloopt, gaat het systeem in maart 2019 live.

Waarom een nieuw systeem?

Het contract met huidige leverancier WoningNet loopt af. Een goed moment om alle mogelijkheden te onderzoeken en de juiste keuze te maken voor de toekomst. Het systeem van Zig is daarbij als beste uit de bus gekomen. Hier staat de woningzoekende centraal.

Het zoekproces is in logische stappen opgebouwd en begeleidt de woningzoekende soepel door het proces. Van uitnodiging voor bezichtiging tot acceptatie van de woning is de status gemakkelijk te volgen. Ook is het systeem goedkoper, waardoor de inschrijfkosten dalen.

Rol gemeenten

HRW vraagt gemeenten om vanaf de livegang de nieuwe website www.hureninhollandrijnland.nl te gebruiken bij het doorverwijzen van woningzoekenden. Eind februari informeren we u over de exacte overgangsdatum. Tot die tijd vragen we degenen die contact hebben met woningzoekenden, zich in gesprekken over het woonruimteverdeelsysteem te beperken tot WoningNet.

Overgang

Voorafgaand aan de livegang worden de inschrijfgegevens van alle woningzoekenden automatisch overgezet naar Huren in Holland Rijnland. Wel moeten woningzoekenden eenmalig zelf hun inschrijving activeren. Om de overgang in goede banen te leiden, informeren we alle belanghebbenden tijdig en is rond de livegang geruime tijd een servicedesk beschikbaar waar woningzoekenden terecht kunnen met vragen.