Huurbevriezing in Groningen

17-02-2016 13:24

Woningcorporatie Lefier uit Groningen zal dit jaar op 1 juli geen huurverhoging opleggen aan haar sociale huurders. Ook de inflatie (0,6%) zal niet worden doorberekend.

Quizmaster

Lefier is met 30.000 woningen de grootste corporatie in Noord-Nederland. Ze bezit huizen in onder meer Groningen, Slochteren, Stadskanaal en Emmen. Twee jaar geleden heeft de corporatie bij een reorganisatie bijna een derde van de medewerkers laten afvloeien. Daardoor zijn de vaste lasten fors gedaald, en heeft Lefier nu wat geld over.

Investeringen gaan door

De geplande investeringen in verduurzaming van de woningen, de leefbaarheid en in nieuwbouw gaan wel gewoon door. Maar dus zonder dat de huurders dit jaar met een huurverhoging hieraan meebetalen.

Vrije sector wel huurverhoging

De huurbevriezing geldt alleen voor 2016. Voor volgend jaar verwacht Lefier een huurverhoging gelijk aan de inflatie. Huurders in de vrije sector en van bedrijfspanden van de corporatie kunnen dit jaar wel te maken krijgen met huurverhogingen. Ook bij woningen die worden gerenoveerd en daarna nieuwe huurders krijgen, zullen de huren omhoog gaan.

Bron: Woonbond 17-02-2016